1. Καλύτεροι Χρόνοι Φόρτωσης

Η φυσική γεωγραφική τοποθεσία των διακομιστών φιλοξενίας της ιστοσελίδας σου επηρεάζει άμεσα τον χρόνο φόρτωσης της για τους Έλληνες επισκέπτες και πελάτες σου.

Όταν μια ιστοσελίδα φιλοξενείται για παράδειγμα στην Γερμανία, τα πακέτα δεδομένων πρέπει να «ταξιδέψουν» μέσα από πολλά περισσότερα δίκτυα απ’ ότι όταν ο διακομιστής φιλοξενίας βρίσκεται κοντά γεωγραφικά στον επισκέπτη της ιστοσελίδας, προσθέτοντας αυτομάτως ένα επιπλέον εμπόδιο στην ταχύτητα απόκρισης του site.

Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις απλώς κάνοντας ping από το command prompt π.χ. προς την hetzner.de (δημοφιλής εταιρία φιλοξενίας στην Γερμανία) και προς το δικό μας cluster διακομιστών fastpath.gr.

Η διαφορά στον χρόνο απόκρισης είναι προφανής και επηρεάζει άμεσα τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σου, ειδικά το λεγόμενο time to first byte.

Ελληνικό vs Γερμανικό Hosting
Σύγκριση Ελληνικού και Γερμανικού Hosting με χρήση της εφαρμογής Fing

2. Υποστήριξη στα Ελληνικά

Ένα ίσως από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επιλογής παρόχου φιλοξενίας στην Ελλάδα είναι η γλώσσα.

Όταν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με την ιστοσελίδα σου είναι σαφέστατα προτιμότερο να μπορείς να συνεννοηθείς με κάποιον τεχνικό στην γλώσσα σου και όχι σε σπαστά Αγγλικά με κάποιον σε outsourced τηλεφωνικό κέντρο στην Ασία.

Εκτός από ζητήματα τεχνικής υποστήριξης, η επιλογή παρόχου στην Ελλάδα έχει προεκτάσεις και σε όλες σου τις επαφές με τον πάροχο, όπως την γλώσσα του panel διαχείρισης, τα ενημερωτικά emails από τον πάροχο κ.α.

3. Θα σε αγαπήσουν οι επισκέπτες σου και η Google

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το λεγόμενο bounce rate, δηλαδή το ποσοστό τον χρηστών που ανοίγουν μία μόνο σελίδα στο site σου χωρίς να περιηγηθούν περεταίρω.

Αυτό επηρεάζει άμεσα τον τζίρο σου από πωλήσεις αν έχεις ηλεκτρονικό κατάστημα ή τα έσοδα από διαφημίσεις αν έχεις για παράδειγμα κάποιο blog ή ειδησεογραφικό portal. Ότι site και αν έχεις πάντως, δεν θέλεις ο χρήστης να κουραστεί περιμένοντας το site σου να φορτώσει.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείς να δεις το ποσοστό εγκατάλειψης μιας ιστοσελίδας σε συνάρτηση με τον χρόνο φόρτωσης της. Όσο μεγαλύτερος ο χρόνος φόρτωσης, τόσο μεγαλύτερο και το ποσοστό εγκατάλειψης.

Bounce rate & website speed correlation

Πηγή: Pingdom

Εκτός από τα άμεσα οφέλη σε επισκεψιμότητα και τζίρο, θα δεις και βελτίωση στην θέση σου στα αποτελέσματα αναζητήσεων της Google για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον, η Google «βλέπει» τις αργές ιστοσελίδες ως κακή εμπειρία για των επισκέπτη και τις «τιμωρεί» με χαμηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Δεύτερον, μία Ελληνική διεύθυνση IP «τονίζει» στην Google πως η ιστοσελίδα σου απευθύνετε σε Ελληνικό κοινό και ενισχύει περεταίρω την θέση σου στα Ελληνικά αποτελέσματα αναζητήσεων.

4. Ελληνικό τιμολόγιο (για επιχειρήσεις)

Εάν διαθέτεις επιχείρηση οποιασδήποτε μορφής (ατομική, ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, κ.α.) η φιλοξενίας της εταιρικής σου ιστοσελίδας αποτελεί εκπιπτόμενη δαπάνη που μειώνει τα καθαρά σου κέρδη προς φορολόγηση.

Σε περίπτωση που δεν έχεις «ενεργοποιήσει» τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές με τον λογιστή σου (με το αντίστοιχο αυξημένο κόστος τήρησης βιβλίων) δεν θα μπορέσεις να περάσεις τα έξοδα φιλοξενίας του ξένου παρόχου στα βιβλία σου.

Επιλέγοντας πάροχο φιλοξενίας στην Ελλάδα για την επιχείρηση σου «κερδίζεις» τον ΦΠΑ και αντίστοιχη μείωση των φορολογητέων κερδών σου.

Βαρέθηκες η Ιστοσελίδα Σου να Αργεί;

Επέλεξε Cloud Hosting απο την FASTPATH, 100% από Ελληνικό datacenter με εγγυημένα τους καλύτερους χρόνους φόρτωσης στην Ελλάδα.

Μάθε Περισσότερα Τώρα

5. Πολύ μεγαλύτερη ευελιξία

Σε γενικές γραμμές οι Ελληνικές εταιρίες φιλοξενίας όντας πολύ μικρότερες σε μέγεθος σε σχέση εταιρίες του εξωτερικού όπως GoDaddy, BlueHost, HostGator κ.α. προσφέρουν ποιο άμεση επαφή και ευελιξία σε σχέση με τα προαναφερθέντα μεγαθήρια (μεγαθήρια σε μέγεθος, όχι σε ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών).

Για παράδειγμα, εάν η ιστοσελίδα σου αντιμετωπίζει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα όπως αδικαιολόγητα υψηλή κατανάλωση RAM, είναι πολύ ποιο πιθανό η υποστήριξη μίας Ελληνικής εταιρία hosting να ασχοληθεί να βρει την ρίζα του προβλήματος (π.χ. κάποιο plugin) απ’ ότι κάποια μεγάλη εταιρία φιλοξενίας χαμηλού κόστους του εξωτερικού με εκατομμύρια πελάτες των 2 δολαρίων τον μήνα.