Ποιος είναι υπεύθυνος για την μεταφορά μιας ιστοσελίδας σε νέο πακέτο φιλοξενίας;

Οι πολιτικές μεταφοράς διαφέρουν από πάροχο σε πάροχο, αλλά σε γενικές γραμμές αγοράζοντας ένα πακέτο φιλοξενίας σε οποιονδήποτε πάροχο φιλοξενίας έχεις τις εξείς επιλογές:

  1. Μπορείς να μεταφέρεις μόνος σου την ιστοσελίδα σου απο τον προηγούμενο στον νέο πάροχο φιλοξενίας.
  2. Μπορείς να αναθέσεις εξ’ολοκλήρου τη μεταφορά της ιστοσελίδας σου στον νέο πάροχο φιλοξενίας

Εάν δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία, σου προτείνουμε να αναθέσεις εξ ’ολοκλήρου την μεταφορά της ιστοσελίδας σου στον νέο σου πάροχο φιλοξενίας.

Εάν επιλέξεις την FASTPATH για την φιλοξενίας της ιστοσελίδας σου, ένας έμπειρος τεχνικός μας θα αναλάβει πλήρως την ορθή και ολοκληρωμένη μεταφορά της ιστοσελίδας σου με μηδενικό downtime.

Τι πρέπει να προσέξεις κατα τη μεταφορά της ιστοσελίδας σου

Δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες ίδιες για αυτό είναι σημαντικό η μεταφορά να μην προσεγγίζεται ως μια one size fits all διαδικασία. Παρακάτω θα βρεις μερικά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής:

1. Σε πολλές ιστοσελίδες δεν αρκεί απλά η αντιγραφή των αρχείων και η αλλαγή των nameservers για μια «σωστή» και ολοκληρωμένη μεταφορά

Η μεταφορά π.χ. ενός e-shop το οποίο λαμβάνει παραγγελίες καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ’οτι π.χ. η μεταφορά μιας απλής ιστοσελίδας εταιρικής παρουσίασης.

Κατά την αλλαγή των DNS records και έως ότου κάνουν propagate σε όλο το internet υπάρχει ο κίνδυνος για πολλές ώρες ή ακόμη και για μέρες, μέρος των επισκεπτών να «βλέπουν» την ιστοσελίδα από τη παλιά φιλοξενία και οι παραγγελίες να «καταλήγουν» εκεί.

Για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο αυτό, θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 μέρα πριν την αλλαγή των nameservers να αλλαχθούν τα TTL (time to live – χρόνος λήξης) των DNS records ούτως ώστε όταν γίνει η αλλαγή, όλο το internet να «ζητάει» άμεσα την ιστοσελίδα από την νέα φιλοξενία.

Στην FASTPATH, πριν από κάθε μεταφορά, ένας έμπειρος τεχνικός μας αξιολογεί τις όποιες ιδιαιτερότητες της ιστοσελίδας και προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για μια ομαλή, απροβλημάτιστη μεταφορά.

2. Η υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς ιστοσελίδας των περισσοτέρων παρόχων φιλοξενίας δε συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά e-mail accounts

Αν διατηρείς τα e-mail σου στο ίδιο πακέτο φιλοξενίας με την ιστοσελίδα σου και όχι σε κάποια εξωτερική υπηρεσία όπως το Gmail ή το Outlook, είναι πολύ σημαντικό να προνοήσεις και για τη μεταφορά αυτών.

Η δωρεάν μεταφορά ιστοσελίδας που προσφέρουν οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας δε συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά των e-mail accounts από την προηγούμενη φιλοξενία οπότε ενδέχεται να χάσεις την παλιά σου αλληλογραφία ή θα πρέπει να κάνεις εσύ χειροκίνητα τον συγχρονισμό.

Στην FASTPATH, η υπηρεσία μεταφοράς ιστοσελίδας συμπεριλαμβάνει και την μεταφορά των e-mail accounts από τον προηγούμενο πάροχο με μηδενική απώλεια αλληλογραφίας και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

3. Ρυθμίσεις cache, ειδικά services ή άλλες παραμετροποιήσεις δε μεταφέρονται «αυτόματα» στη νέα φιλοξενία

Κάθε πάροχος φιλοξενίας διαθέτει τις δικές του ρυθμίσεις και «στήσιμο» στο περιβάλλον φιλοξενίας, με αποτέλεσμα πολλές φορές η απλή αντιγραφή των αρχείων, της βάσης και η αλλαγή των DNS records να μην αρκούν για να μεταφερθεί «σωστά» μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή.

Για παράδειγμα, κάποιοι πάροχοι χρησιμοποιούν custom caching plugins και εκδόσεις web server με αποτέλεσμα να απαιτούνται αλλαγές στο σύστημα caching της ιστοσελίδας που θα μεταφερθεί για τη «σωστή» λειτουργία της.

Στη FASTPATH, ο έλεγχος της ορθής λειτουργίας και οι απαραίτητες αλλαγές γίνονται από τους τεχνικούς μας σε κάθε μεταφορά, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από μέρους σου – ένας ακόμη λόγος να αναθέσεις τη μεταφορά της ιστοσελίδας σου στους τεχνικούς μας!

Τι στοιχεία χρειάζονται για την μεταφορά μιας ιστοσελίδας;

Σε γενικές γραμμές, για μια τυπική ιστοσελίδα, η εταιρεία hosting που επέλεξες θα χρειαστεί τις παρακάτω πληροφορίες για να μπορέσει να μεταφέρει την ιστοσελίδα σου:

  1. Τα στοιχεία πρόσβασης στον πίνακα ελέγχου (control panel) του προηγούμενου παρόχου ή στοιχεία πρόσβασης SSH, εάν πρόκειται για dedicated server ή VPS.
  2. Τα στοιχεία πρόσβασης στη διαχείριση του domain name για την αλλαγή των nameservers.

Εάν αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία στην συλλογή των παραπάνω στοιχείων πρόσβασης, επικοινώνησε με τον νέο σου πάροχο για να σε βοηθήσει να τα βρεις.

Premium Hosting στην Ελλάδα από την FASTPATH

Επέλεξε Premium Cloud hosting από την FASTPATH και εξασφάλισε υψηλές επιδόσεις και κορυφαία αξιοπιστία - η μεταφορά δική μας!

Μάθε Περισσότερα

Επίλεξε φιλοξενία στην FASTPATH και επωφελήσου από τους καλύτερους χρόνους φόρτωσης στην Ελλάδα, κορυφαία υποστήριξη και απαράμιλλη αξιοπιστία!

Επιλέγοντας οποιαδήποτε λύση φιλοξενίας της FASTPATH επωφελείσαι από:

  • Εγγυημένα τους καλύτερους χρόνους φόρτωσης στην Ελλάδα
  • Φιλοξενία χωρίς overselling σε low density servers με αυστηρό όριο πελατών
  • Premium υποστήριξη 24/7/365 από έμπειρους τεχνικούς
  • Κορυφαία αξιοπιστία και διαθεσιμότητα χάρις στις High Availability Cloud υποδομές μας
  • Φιλοξενία χωρίς «πίεση» για την αγορά αχρείαστων υπηρεσιών όπως Premium SSL
  • Δωρεάν εξατομικευμένη βελτιστοποίηση επιδόσεων με κάθε μεταφορά

Εσύ απλά διαλέγεις το πακέτο φιλοξενίας που χρειάζεσαι και οι τεχνικοί μας θα αναλάβουν άμεσα την ορθή και ολοκληρωμένη μεταφορά σου στην νέα σου φιλοξενία!